Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1601 niezalogowanych)
636 Postów
Wyjadacz
krolestwo za konia napisał:
A ja uwazam ze wlasnie od tego roku rozliczenia zostaja porzadkowane i dlatego duzo z nas nie dostalo tego sotatecznego rozliczenia.Mozna bylo przeczytac w prasie ze rozliczenia skomplikowane,z duza iloscia odliczen w wiekszosci beda przeniesione na jesien.Duza czesc z nas bedzie musiala udowodnic zasadnosc odliczen.Wiec nie widze nic dziwnego w dzialaniach skatt.
od pieciu lat mam te same odliczenia i mam raz w czerwcu a czasami w pazdzierniku,
nie nadazaja i tyle tak jak dodatkowe ubezpieczenie emerytalne VITAL tez ma zaleglosci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ech, a ja wykonałam dziś kilka telefonów w poszukiwaniu moich zaginionych pieniędzy... Mam dług w skacie, ale w innej kommunie, teraz z obecnej wysłali na ten dług do poprzedniej. Wysłali za dużo, bo prawie 5 tys, a mieli tylko niecałe 2 tys. Dalej będą mi pobierać z dagpenger, bo nie są w stanie zatrzymać Navu na razie z powodu wakacji. Oczywiście zwrócą nadpłatę później, ale chyba dopiero jesienią, ale moje obawy są takie, czy nie będę miała z nimi problemów. Mój mąż miał też taką sytuację wcześniej i musiał kilkakrotnie jeździć 40 km, aby w końcu przyznali rację, że pobrali za dużo i muszą oddać. Tamta Kommuna (Kongsberg dokładnie) zawsze ma jakieś problemy ze skatem niestety. Generalnie mamy z złe doświadczenia w komunikacją między urzędami w dwóch różnych kommunach, każdy zwala problem na tę drugą, a my dzwonimy i jeździmy jak głupcy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
tropik napisał:
krolestwo za konia napisał:
A ja uwazam ze wlasnie od tego roku rozliczenia zostaja porzadkowane i dlatego duzo z nas nie dostalo tego sotatecznego rozliczenia.Mozna bylo przeczytac w prasie ze rozliczenia skomplikowane,z duza iloscia odliczen w wiekszosci beda przeniesione na jesien.Duza czesc z nas bedzie musiala udowodnic zasadnosc odliczen.Wiec nie widze nic dziwnego w dzialaniach skatt.
od pieciu lat mam te same odliczenia i mam raz w czerwcu a czasami w pazdzierniku,
nie nadazaja i tyle tak jak dodatkowe ubezpieczenie emerytalne VITAL tez ma zaleglosci

Ja tylko zacytowalem wypowiedz pani minister dla Vg jakis czas temu. Wczoraj mozna bylo uslyszec w radiu,tv iz dwa miliony osob dostaly rozliczenie wiec chyba az takich mocnych opozniej nie maja bo ilu jest pracujacych w 5 milionowym kraju???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(bonacer)
Wiking
czy są osoby z szacownego grona forumowiczów, które otrzymały zwrot podatku dzisiaj?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
Ja dzisiaj otrzymalam sms - ale ja niestety jestem winna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
bonacer napisał:
czy są osoby z szacownego grona forumowiczów, które otrzymały zwrot podatku dzisiaj?

Mój mąż i ja, tylko że moje przesłali dalej na dług...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów

(bonacer)
Wiking
wczoraj dotarłem do takiego postu na MN: www.mojanorwegia.pl/pomoc_socjalna_i_pod...nik_rozliczenia.html
pani dyrektor powiedziała, że wypłaty będą realizowane jeszcze w przyszłym tygodniu...
hmmm ciekawe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Jaymz Thrasher
(Krzych_MetFuk)
Wiking
I jakiś update? ktokolwiek dostał jeszcze w tym tygodniu? Ja póki co nawet dokumentów nie mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok